Odpoledne se mimořádně schází Rada Českého rozhlasu

Ta by měla rozhodnout o případném odchodu generálního ředitele Václava Kasíka z čela této instituce. Snahám o odvolání čelí Kasík delší dobu. K odchodu z nejvyšší pozice v Českém rozhlase ho většina členů rady vyzvala letos na jaře.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Kasík

Václav Kasík | Foto: Alžběta Švarcová | Zdroj: Český rozhlas

Ředitel Kasíkova sekretariátu Libor Křivka bez čistého lustračního osvědčení nebo odměna ve výši osmi set tisíc korun za právní služby Jiřího Kratochvíla v souvislosti s prodejem rekreačního objektu rozhlasu v Krkonoších. To jsou hlavní chyby, kterých se měl Kasík, podle členů rady Českého rozhlasu, ve své funkci generálního ředitele dopustit.

Václav Kasík ale snahu o své odvolání připisuje práci lobistických skupin. Pro jeho odchod je zapotřebí šest hlasů z momentálně osmičlenné rady Českého rozhlasu.

V čele veřejnoprávního rádia stojí Kasík deset let. Jeho funkční období je šestileté, pokud ho rada odvolá před koncem jeho druhého funkčního období, bude prvním ředitelem Českého rozhlasu, který svou funkci nedobrovolně opustil.

Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme