Starostové a nezávislí dají na kampaň s TOP 09 nejméně pět milionů korun

Starostové a nezávislí chtějí vložit do společné převolební kampaně se stranou TOP 09 alespoň pět miliónů korun. Dohodl se na tom celostátní výbor strany.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Strana TOP 09 představila nové logo, které vychází z národních barev a jasné podpory hnutí Starostů

Strana TOP 09 představila nové logo, které vychází z národních barev a jasné podpory hnutí Starostů | Foto: Tomáš Adamec

Vedení TOP 09 už dříve uvedlo, že jejich náklady na kampaň se budou pohybovat v desítkách miliónů korun. Podle místopředsedy Starostů a nezávislých Stanislava Polčáka obě strany už dávají dohromady společnou kandidátku.

"Z vnitřních zdrojů vložíme částku pěti milionů korun. Máme krajské i senátní mandáty, tudíž z této jedné větve bude financován tento náš vnos," řekl Stanislav Polčák s tím, že další finanční zdroje v podobě darů bude strana hledat u svých členů nebo sympatizantů.

Dohodu o strategické spolupráci uzavřely obě strany do roku 2012. Podle průzkumu Factum Invenio by TOP 09 překročila pětiprocentní hranici nutnou pro vstup do sněmovny. Jak by vypadala její případná povolební spolupráce ale nechtěl lídr TOP 09 Karel Schwarzenberg předbíhat.

"Že bych se dneska zabýval tím, koho a kam bychom vyslali, když se dostaneme do parlamentu nebo kdybychom uzavřeli nějakou koalici? S odpuštěním, teď máme jiné starosti," řekl Schwarzenberg.

Přečtěte si také:
Top 09 se údajně dohodla s hnutím Starostové a nezávislí na úzké spolupráci
TOP 09 se nebrání ani lidem s komunistickou minulostí
Kalousek: TOP 09 představíme do konce týdne
Karel Schwarzenberg, kandidát na předsedu strany TOP 09

Václava Marešová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme