Po vedrech přijdou bouřky a přívalové deště

Česko můžou znovu zasáhnout bouřky, přívalové deště a kroupy. Meteorologové vydali varování, které platí od dnešní 15té hodiny do zítřejšího rána. Přívalové srážky mohou vyvolat bleskové povodně. Ohroženy jsou všechny kraje s výjimkou Olomouckého, Zlínského a Moravskoslezského.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Blesky ve městě

Blesky ve městě | Foto: Fotobanka stock.xchng, Stanislaw Rombel

Ještě před bouřkami se ale musíme připravit na tropické teploty - až kolem 33ti stupňů. Záchranáři proto varují, aby lidé nepřeceňovali své síly, chránili se před sluncem a stále doplňovali tekutiny.

Vedle starých a nemocných lidí, kteří by se dnes měli držet ve stínu a vyvarovat se tělesné námahy, jsou neohroženější skupinou malé děti.

"Děti by měly pít pravidelně během celého dne, ne velké objemy tekutin naráz, ale menší dávky co nejčastěji, například vodu nebo nějaké šťávy, džusy. Důležité je také nevystavovat je přímému slunci a nejlépe od 11 hodin dopoledne do 14 hodin s nimi na slunce vůbec nevycházet. Když už jdou děti ven, měly by mít vždy pokrývku hlavy," připomíná mluvčí záchranné služby jihomoravského kraje Barbora Zuchová.

Přečtěte si také: Od neděle opět hrozí silné bouřky
Ve vedrech pijte a námahu omezte na minimum
Tropické počasí přináší nebezpečí zdravotních komplikací

Igor Maňour, Zuzana Kopuletá, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme