ČSSD vyzvala Topolánka, aby do týdne vysvětlil dovolenou v Toskánsku

Sociální demokraté vyzvali předsedu ODS Mirka Topolánka, aby do týdne zveřejnil účty za svou dovolenou v Toskánsku a skutečného majitele domu, ve kterém tam bydlel. Pokud se tak nestane, zváží ČSSD právní kroky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Michal Hašek (ČSSD) a Jiří Paroubek (ČSSD)

Michal Hašek (ČSSD) a Jiří Paroubek (ČSSD) | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

ČSSD čeká odpověď i na otázky týkající se pražského podnikatele Romana Janouška, švýcarských kont, aktivit s ním spojených firem a údajného propojení s pražským magistrátem.

Podle sociálních demokratů by měli na odpovědi ODS tlačit i lídři KDU-ČSL a TOP 09. Hejtman jihomoravského kraje a člen širšího vedení ČSSD Michal Hašek uvedl, že na vysvětlení čeká nejen ČSSD, ale celá veřejnost.

"Je prostě směšné, že pan Topolánek řekne, že jeho vyúčtování skončilo. Nad tou věcí se zavře voda a jedeme dál. Toskánsko se může stát noční můrou nejen Mirka Topolánka, ale celé ODS, celé politické scény České republiky z hlediska politické kultury," řekl Hašek.

Hašek: Topolánek před dotazy neuteče

Topolánek podle Haška před dotazy neuteče. "Nejde o to, že mu je pokládáme my, jako představitelé jedné z tradičních parlamentních demokratických stran, tyto otázky mu pokládá česká veřejnost," dodal Hašek.

Šéf ODS Mirek Topolánek už ale řekl, že všechno co měl, veřejnosti vysvětlil, a tím pro něj kauza končí. Tento postoj ODS potvrdil i mluvčí strany Martin Kupka.

"To přece nejsou otázky, na které by skutečně chtěla sociální demokracie znát odpovědi. To je spíše další část útočné předvolební kampaně sociálních demokratů. My jsme své účty zveřejnili, doložili jsme je před veřejností i před novináři," prohlásil Kupka.

"Předpokládáme, že takové otázky by mohli pokládat ti, kteří mají sami zameteno před vlastním prahem, dokáží jasně doložit také své zdroje nákladných předvolebních kampaní a jsou schopni se podobně otevřeně postavit i ke všem svým historickým kauzám," dodal Kupka.

Přečtěte si také:
Pokračují spekulace o původci takzvané Toskánské aféry
ODS odmítá, že by Topolánkův pobyt v Itálii byl úplatkem. A snáší důkazy
Langer: Topolánek náklady spojené s pobytem v toskánské vile uhradil
Topolánek vyzval Paroubka, aby přestal s fízlovskými metodami
Randák: politiky jsem nefotil, jen jsem snímky dal médiím
Setkávání politiků s lobbisty dál zajímá média

Věra Pfeifferová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme