Problémům bývalého senátora Václava Fischera zřejmě není konec

Soud v Hamburku prý vyhlásil konkurz na jeho majetek. Radiožurnálu to potvrdila mluvčí podnikatele Karla Komárka, kterému Fischer zřejmě také dluží, Marie Schorchtová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Fischer

Václav Fischer | Foto: Jan Rosenauer

"Německý soud v Hamburku rozhodl o exekuci Václava Fischera. Je to informace z dneška. Naše společnost byla oslovena, aby se přihlásila k pohledávkám, které za Václavem Fischerem má," řekla Radiožurnálu Marie Schorchtová.

Případ zřejmě souvisí i s exekucí, která na Fischerův majetek probíhá v České republice. Fischer údajně dluží společnostem podnikatele Karla Komárka téměř 400 milionů korun, dluh však popírá.

Fischer už dříve Radiožurnálu řekl, že Komárkovi rozhodně nic nedluží a s pohledávkami nemá nic společného. "Byl jsem pouze ručitelem za úvěry firem, které patří panu Komárkovi, a pan Komárek nyní ze mě vymáhá peníze, které dluží jeho firmy," prohlásil Ficher. Dohody s Komárkem podle něj slibovaly zrušení všech jeho osobních ručení a garancí.

Mluvčí společnosti K&K Capital Group Marie Schorchtová ale Fischerovo tvrzení ostře odmítá. Podle ní se Fischer v notářském zápisu už v roce 2003 zavázal osobně splatit všechny dluhy, které vznikly v souvislosti s jeho podnikáním.

Milan Kopp, Filipa Šebová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme