Konkurz liberecké Textilany je úspěšný

Za čtyři roky od vyhlášení konkurzu se Textilaně Liberec podařilo splatit asi polovinu dluhů. Správci konkurzní podstaty už prodali majetek za tři sta milionů korun. Konkurz jednoho z největších textilních podniků v republice byl úspěšný. Věřitelé získali asi sedmdesát procent peněz, které jim Textilana dlužila.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

peníze

peníze | Zdroj: AFP

Jak Českému rozhlasu řekl správce Vítězslav Hoffmann, teď ještě zbývá prodat převážně pohledávky samotné Textilany. "Jsou to všechno předkonkurzní pohledávky, to znamená pohledávky za svými odběrateli."

Ještě před 10 lety zaměstnávala Textilana přes tři tisíce lidí; tři čtvrtiny její produkce šly na export. Pak zasáhla Evropu vlna levných asijských textilií, a i když se Textilana snažila zbavit přebytečného majetku, nakonec na ni soud kvůli dluhům přesahujícím 600 milionů korun prohlásil konkurz.

Ivana Bernáthová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme