Euoroposlanci prosazují zrušení minimální spotřební daně z alkoholu

Evropská komise přitom navrhuje opak. O návrhu hospodářského výboru bude ještě hlasovat plénum Evropského parlamentu a schválit ho musejí členské země. I tak ale iniciativa podpoří současnou českou vládu, která se nedávno postavila proti zvyšování spotřební daně na pivo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

láhve s alkoholem

láhve s alkoholem | Foto: Photo.net

Neplní svou úlohu a neodstraňuje cenové rozdíly v jednotlivých zemích Unie, myslí si o spotřební dani většina členů hospodářského výboru. Hlas Evropského parlamentu v tomto případě není rozhodující - o případném odstranění daňového minima budou muset rozhodnout členské země.

I tak jde ale návrh, který jde proti představám Evropské komise. Ta nedávno zvýšení minimální sazby spotřební daně u alkoholu navrhla. Česká republika ale návrh zablokovala, protože by se týkal i piva.

Milan Kopp, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme