České aerolinie zruší v zimě přímou linku do New Yorku

České aerolinie šetří a omezí proto některé linky. Od letošní zimy například zruší přímou linku do New Yorku. V plánu je také snížení flotily letadel o deset procent. Nyní firma provozuje padesát strojů. Plán vychází z předpokladu, že v letní sezoně dojde k dvoucifernému poklesu počtu cestujících. Letní sezona je přitom pro všechny letecké společnosti nejvýnosnějším obdobím.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo

letadlo | Foto: Marián Vojtek

Kromě zrušení jediného celoročního dálkového spoje firma zřejmě zruší či razantně omezí i některé evropské linky.

Důvody pro úsporná opatření vysvětlil Radiožurnálu viceprezident ČSA pro marketing Petr Pištělák. "Je to jednoznačně reakce na pokračující krizi v poptávce v leteckém odvětví. ČSA si sice vedly ve srovnání s konkurenty relativně velmi dobře, ale ta situace je opravdu špatná. Je potřeba zavčas reagovat, abychom v budoucnosti nemuseli řešit situaci ještě daleko horší," řekl Pištělák.

ČSA jsou nyní v procesu privatizace, která by měla skončit na podzim. Firma ve čtvrtletí vykázala ztrátu 1,3 miliardy korun. V privatizaci zůstali jen dva zájemci, konsorcium Unimex a Travel Service a aerolinie Air France - KLM. Management aerolinií se připravuje také na variantu, že se firma neprodá.

Jakub Šídlo, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme