Zástupci měst a obcí budou s vládou řešit dopad protikrizových opatření

Hospodářská krize krátí rozpočty obcí a měst. Kvůli nižším daňovým výnosům přicházejí o miliony korun. Mnohde tak zastavují nebo alespoň brzdí investice. O dopadech protikrizových opatření do obecních rozpočtů budou zástupci Svazu měst a obcí jednat s vládou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České peníze

České peníze | Foto: Filip Rožánek

"Ta opatření v některých případech mají velmi výrazné dopady na obecní rozpočty a tam je důležité, aby měli zástupci svazu možnost konzultovat připravovaná opatření, měli možnost reagovat. V rámci té hlubší spolupráce se připravuje také účast zástupce svazu v Národní ekonomické radě vlády," uvedla Ingrid Štegmannová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ingrid Štegmannová o dopadech protikrizových opatření

"My chceme především uzavřít memorandum o spolupráci při řešení hospodářské krize," řekl Radiožurnálu místopředseda Svazu měst a obcí Jaromír Jech.

"Ta by měla spočívat v ještě silnějším kontaktu starostů a primátorů s jednotlivými resorty, abychom veškeré věci, které se týkají hospodaření obcí, předem diskutovali a upozornili případně na negativní možné jevy i třeba jinak kladně hodnocených protikrizových opatření," vysvětlil Jech.

Na podrobnosti jsme se Jaromíra Jecha ptali v Ranním interview Radiožurnálu. Záznam pořadu najdete v RÁDIU NA PŘÁNÍ.

Přečtěte si také:
Ministerstvo financí: Česká ekonomika letos klesne o 4,3 procenta
Počet nezaměstnaných v Česku ještě poroste
EU: Hospodářská krize stále nekončí
Důvěra v domácí ekonomiku i přes krizi roste

Marika Táborská, Václava Marešová, Alžběta Rákosová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme