ČEZ má šanci na Slovensku

Elektrárenská společnost ČEZ má šanci proniknout na slovenský trh. V Praze to řekl slovenský ministr hospodářství Robert Nemcsics. Elektrárenská společnost poslala už na začátku května slovenskému Fondu národního majetku nezávaznou nabídku na odkup společnosti Slovenské elektrárny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Elektrické vedení

Elektrické vedení

Sází hlavně na to, že je jediným zájemce, který chce koupit celý majetek elektráren našich východních sousedů. První informace ale hovořily o tom, že se ČEZ do konkurzu přihlásil pozdě. Nabídky na odkup 49 procent akcií už loni v září podalo osm investorů a ČEZ mezi nimi nebyl. Podle Nemcsicse by ale neměl být v tomto směru problém.

"Máme prozkoumanou možnost jakým způsobem by, ať už ČEZ, anebo jiný zájemce mohl vstoupit do probíhajícího tendru privatizace Slovenských elektráren. Tato možnost se tu otevírá bez toho, že bychom porušili právní rámec tendru, anebo poškodili ostatní účastníky. Z tohoto pohledu budem přistupovat k jednání, abychom si ozřejmili celé spektrum informací, které motivují ČEZ k tomuto zájmu,"zdůraznil Nemcsics.

Milan Kopp, Helena Šulcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme