Rozhodčí Kovařík byl potrestán za únik informací

Fotbalový rozhodčí Libor Kovařík má pozastavenou delegaci na pět zápasů první a druhé ligy. Komise rozhodčích ho potrestala za to, že jako čtvrtý sudí prozradil složení arbitrů na ligový zápas mezi Českými Budějovicemi a Libercem. V případě utkání Mladá Boleslav - Olomouc se viník nenašel a nikdo nebyl potrestán.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gambrinus liga

Gambrinus liga

Nový šéf sudích Luděk Macela musel řešit skandál hned po prvním kole. Přestože nasazení rozhodčích na jednotlivé zápasy bylo tajné, před souboji v Českých Budějovicích a Mladé Boleslavi se kluboví funkcionáři s předstihem dozvěděli, kdo bude utkání řídit. Snaha zvýšit důvěryhodnost sudích tak podle Macely dostala trhlinu a šéf komise rozhodčích to označil za podraz.

Kovařík se zmínil o rozdělení rozhodčích svému kamarádovi (bývalému mezinárodnímu rozhodčímu Ullrichovi), který informaci rozšířil dál. Kovařík se k tomu přiznal a musí si tak odpykat svůj trest. V druhém případě, v zápase Mladá Boleslav - Olomouc, se nikdo k úniku informací nepřiznal. Macela své podřízené varoval, že pokud dojde k opakování podobné události, mohou následovat tvrdší tresty.

Ivana Paulová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme