Souboj fotbalových fanoušků - 14. kolo

Vedení příznivců Ostravy a Bohemians je stále výraznější, na třetí místo se prokousali možná překvapivě ti liberečtí. Největší ostudu kola udělali někteří jednotlivci v Brně, již zkazili zážitek z dlouho očekávané výhry nad Spartou neurvalým chováním i všem ostatním, kteří přišli domácí tým podpořit. A na pováženou je i velmi slabá návštěva na Strahově, kam nepřišly vedoucí tým tabulky podpořit ani tři tisícovky slávistů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bohemians 1905

Fanoušci Bohemians 1905 | Foto: Bohemians 1905

Slavia - Olomouc 5:3

Pokud zrovna nejde o derby, tak se příznivci Slavie chovají ke svým oblíbencům v lize macešsky. Vedoucí celek tabulky by měl mít mnohem výraznější podporu, i v pátek odpoledne. I když "kotel", který hráči nejvíce cítí, vypadal slušně. Fandové Olomouce byli spíše vidět, než slyšet.

Mladá Boleslav - Teplice 5:7

Ani atraktivní soupeř nedokázal přilákat do ochozů Městského stadionu návštěvu, která by odpovídala důležitosti zápasu. Odpovídající nebylo ani samotné povzbuzování. Skupina hostujících fanoušků se chovala slušně, celý zápas povzbuzovala svůj tým.

Bohemians - Zlín 8:1

"Klokani" chodí do Ďolíčku už předem smíření s neúspěchem. Dokazují to nejen obsahy předzápasových konverzací, ale také sympatické povzbuzování za všech okolností. I po bídném výkonu mužstva a ztrátě dobře rozehraného utkání. Domácí fanoušci navíc k povzbuzování tentokrát nepřidali žádné nedovolené doplňky typu světlic či dýmovnic. A v sychravém počasí jich na nepříliš atraktivního soupeře přišlo přes pět tisíc. Zato v sektoru hostů postávalo jen sedm statečných a každý z nich tak měl "svého" pořadatele.

Jablonec - Plzeň 3:5

Domácí fanoušci si těžce zvykají na to, že jejich tým na Střelnici nevyhrává. Slabá návštěva odpovídá navíc i zimnímu počasí. Otázkou zůstává, kolik masochistů přijde zmrznout na zápas s Teplicemi, který se bude hrát 9. prosince od 20:15. Hostujících fans přijelo 25, ale neměli v některých pasážích potíž přehlušit zcepenělé ostrůvky domácích.

České Budějovice - Liberec 5:7

Co naplat, že domácí fanoušci povzbuzovali neúnavně celý zápas a dokázali vytvořit dobrou atmosféru, když jich nepřišly ani tři tisíce... Takhle upadli do průměru. Pochvalu naopak zaslouží hosté. Na druhý konec republiky jich přijela zhruba stovka, vydatně pomáhali svému týmu, ač se mu na hřišti nedařilo, to všechno ve vší slušnosti.

Brno - Sparta 1:6

Hostující tým přijely povzbudit asi dvě stovky fanoušků. Ti domácí je zastínili, ale v tom nejhorším smyslu slova. Na začátku druhého poločasu přistálo přistálo na hřišti či v okolí snad dvacet dělbuchů nebo dýmovnic, stadionem se co chvíli valila hustá mlha, rozhodčí musel zápas přerušovat a hrozilo i předčasné ukončení.

Most - Žižkov 4:3

Domácí sice povzbuzovali prakticky celý zápas, ale nepříliš výrazně. Fandové Žižkova těžko zkousávali fakt, že sice třikrát viděli míč ve "správné" síti, ale ani jeden gól nebyl uznán. A jejich "nářky" pak musela řešit po zápase policie.

Kladno - Ostrava 4:8

V mrazivém podvečeru nechali kladenští fanoušci svůj tým ve štychu, přišlo jich jen 1200, pořádně začali fandit až v okamžiku, kdy jejich tým vedl. Domácím jasně ukázali, jak se má po celý zápas povzbuzovat. Navíc zaslouží absolutorium za to, že ve všední den absolvovali výjezd přes celou republiku.

Tabulka po 13. kole

1. Ostrava 91 2. Bohemians 87 3. Liberec 83 4. Slavia 81 5. Sparta 70 6. Teplice 66 7. Most 63 8. Mladá Boleslav 60 9. Brno 56 10. Žižkov 54 11. Plzeň 53 12. Olomouc 52 13. České Budějovice 48 14.-15. Jablonec a Zlín 44 16. Zlín 43

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme