Souboj fotbalových fanoušků - 17. kolo

Jarní prolog zdramatizoval dostihy fanoušků Bohemians 1905 a ostravského Baníku na nejvyšší možnou míru. Ostravané svým představením v Liberci bodově dotáhli Klokany, zápolení o titul je otevřené. Překvapily dva ze tří na podzim nejhorších táborů fanoušků. Solidně si vedli příznivci Zlína, kteří přišli na Spartu, a Jablonečtí v Mladé Boleslavi. Fotbalisté Mostu jsou sice v Gambrinus lize poslední, ale jejich fanoušci se v soutěži Radiožurnálu vyhoupli už na sedmé místo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci FC Baník Ostrava

Fanoušci FC Baník Ostrava | Foto: Baník Ostrava

Zlín-Sparta 6:2

Pět tisíc diváků si zaslouží velký obdiv za to, že i v mrazivém počasí vážili cestu na zlínský stadion. Zkraje utkání svůj tým hlasitě podporovali, nicméně za stavu 0:2 už i oni přestali věřit v bodový zisk a stadion začali předčasně opouštět. Dvojku dostávají Sparťané pouze za to, že přijeli ve větším počtu. Během první půle totiž musel hlavní rozhodčí přerušit zápas kvůli pyrotechnice, kterou hostující příznivci vhazovali na hrací plochu. O přestávce pak Pražané vyprovokovali bitku s policií a bezpečnostní agenturou, která si z jejich kotle vytáhla hajlujícího fanoušku s vlajkou hákového kříže. Návdavkem pak Sparťané vytrhali ve svém sektoru 45 sedaček.

Olomouc-Bohemians 1905 5:6

Utkání se neslo před očima více než čtyř tisíc diváků v dobré atmosféře bez rušivých vlivů. Pražští fanoušci povzbuzovali vytrvale a slušně. Domácí ve svém sektoru rozvinuli i jakousi "choreografii". Celkem lze hodnotit projevy všech přítomných jako průměrné.

Žižkov-Kladno 4:2

Skoro půl čtvrté tisícovky platících diváků je údaj, který sice ohlásili žižkovští pořadatelé, ale někteří přítomní v tom případě evidentně museli platit minimálně dvakrát. Komorní kulisu se hlavně domácí fandové snažili poměrně často oživovat povzbuzováním, kotel dokonce rozvinul rýmovaný transparent, což je ocenění hodné, i když onen rým rytmicky poněkud pokulhával. Zhruba dvě nebo tři desítky kladenských příznivců o sobě zpočátku dávaly vědět, zváště když přímo pod nimi hrozili hosté v prvním poločase několika standardními situacemi. Po přestávce se ale vytratila aktivita nejen kladenských fotbalistů, ale i příznivců.

Plzeň-Brno 6:4

Přes nepříznivé počasí dorazily na stadion více než čtyři tisícovky diváků, nechyběl ani početný kotel hostujících příznivců. Domácí byli i díky vývoji zápasu aktivnější, byli více slyšet a povzbuzovali vytrvaleji než v některých předchozích zápasech.

Teplice-Most 5:5

Fandové obou týmů se sice snaží, ale pokud zaplní jen něco málo přes čtvrtinu kapacity stadionu, nemá jejich úsilí takový efekt. Pořadatel během utkání napomenul domácí fandy kvůli "bučení" na mosteckého Simpsona. Je ale sporné v tomto případě obviňovat diváky s rasismu. Stejně reagovali i v případě, kdy byl u míče Stožický. Oba hráči se z různých důvodů netěší oblibě teplického publika. Stožický kvůli svému nevšednímu odchodu z Teplic a Simpson kvůli událostem po předloňské srážce s teplickým obráncem Kaufmanem.

Mladá Boleslav-Jablonec 4:6

Boleslavské fanoušky nečekaně předčil kotel Jablonce. Oba tábory vlajkonošů byly plné, ale slyšet byl více ten severočeský. Domácí fandové, kterých podle předzápasových prognóz vedení klubu mělo dorazit ještě více než čtyři tisíce, o sobě dali ke konci utkání vědět pískotem, místo aby své trápící se hráče podpořili.

Slavia-České Budějovice 3:1

Na uchazeče o titul a účastníka jarní fáze Poháru UEFA ostudná návštěva 2339 diváků. Ti, kteří přišli, byli natěšení na útočné manévry nových posil. Ty se ale na hřišti hledaly a povětšinou navíc neúspěšně, takže slávistické fanoušky nijak nerozvášnily. Nakonec domácí fandy zahřál vítězný gól Jaroslava Černého, takže tradiční pozápasová děkovačka, která i nadále zůstává na repertoáru slávistického kotle, mohla být veselá. Nicméně celkový dojem bídný a navíc zahalený v kouři dýmovnice. Hosté měli na Strahově podporu blížící se nule, proto jejich fanoušci vyvázli s nejnižší možnou známkou.

Liberec-Ostrava 6:8

Příznivců Baníku přijel na sever Čech standardní počet pro zápasy venku, tedy přibližně tisícovka; předvedli svůj průměrný výkon, tak proč je nehodnotit pro ně obvyklou známkou. Také domácí navázali na sympatická podzimní představení, ale známku jim sráží nízký počet přítomných.

Pořadí po 17. kole

1.-2. Bohemians a Ostrava 109 3. Liberec 100 4. Slavia 91 5. Teplice 79 6. Sparta 77 7. Most 74 8. Mladá Boleslav 73 9. Brno 68 10.-11. Olomouc a Žižkov 66 12. Plzeň 65 13. Jablonec 59 14. České Budějovice 58 15. Zlín 55 16. Kladno 52

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme