Souboj fotbalových fanoušků - 18. kolo

Souboj příznivců Bohemians a Baníku Ostrava o titul nejlepších fanoušků Gambrinus ligy je nadále naprosto vyrovnaný. Lídři fotbalové soutěže Radiožurnálu mohli poprvé na jaře využít domácího prostředí. Využili toho, ale renomé si shodně pokazili používáním zakázané pyrotechniky. Na páté místo už se vyhoupli příznivci Sparty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalový stadion Bazaly

Fotbalový stadion Bazaly | Foto: stadiony.net

Liberec-Teplice 6:3

Liberečtí fandili od začátku, svůj tým povzbuzovali slušně ve všech smyslech toho slova. Pravdou je, že domácí jim tuto činnost usnadnili, předvedli jeden ze svých nejlepších letošních výkonů. Tepličtí byli slyšet prakticky jen na začátku. Brzký inkasovaný gól a poločasový výsledek 3:0 pro Liberec se na jejich "povzbuzování" podepsaly.

Ostrava-Zlín 7:1

Na Bazaly dorazila velmi slušná návštěva - víc než osm a půl tisíc diváků. Ti předvedli na české poměry celkem kvalitní podporu svého týmu. Sympatické bylo, když fanoušci ve své choreografii převedli do Braillova písma oblíbený pokřik nedávno zemřelého dlouholetého stadionového hlasatele. Svazové normy zakazují používání pyrotechniky, za to patří domácím mínus. U hostů není co hodnotit. V sektoru se objevilo zhruba pět zbloudilců, které bylo snad nejčastěji vidět u stánku s občerstvením.

Kladno-Mladá Boleslav 3:4

Slabá návštěva, vždyť i počasí rozhodně vybízelo k vyšší. Početný kolektiv přijel z nedaleké Mladé Boleslavi, tábor hostů rozhodně čítal stovky hlav, konkrétně zhruba dvě, což je hodné ocenění. Ani jeden tábor se fotbalem nenechal nijak strhnout, ačkoli vzhledem k jeho kvalitě se není příliš co divit.

České Budějovice-Jablonec 4:1

Párkrát potlesk na otevřené scéně, jinak žádné výrazné projevy, to je obrázek dění v hledišti, které ovšem odpovídalo i tomu, co předváděli fotbalisté na hřišti. Návštěva byla slabá. Jablonečtí se na stadionu neobjevili snad žádní, a pokud ano, vědět o sobě nedali.

Bohemians 1905-Plzeň 7:2

Utkání skončilo remízou nejenom na hřišti, ale také co do hrátek s pyrotechnikou. Plzeňané se několika dělbuchy starali "o zábavu pro ucho", domácí fandové zase dbali "o efekty pro oko". Na začátku druhého poločasu vzplály v jejich sektoru bengálské ohně, které do vršovické tmy zářily jasněji než nově instalované umělé osvětlení. Jinak ale v ochozech zvítězili jednoznačně domácí. Vyprodali Ďolíček, a hnali své mužstvo kupředu. I když hlavně v prvním poločase poněkud zdrženlivě a vlažně, do varu se dostali v samém závěru zápasu. Sektor pro hosty se sice zaplnil, ale jeho osazenstvo kromě zmíněných petard mnoho nepředvedlo, snad kromě skandování před utkáním. To byl jediný moment, kdy zeleno-bílé předčili.

Most-Olomouc 5:1

Pokud byli na mosteckém stadionu i někteří fanoušci z Olomouce, chovali se tak nenápadně, že se jejich přítomnost nedala vypozorovat. Domácí sice v hledišti žádné "peklo" nerozpoutali, ale o podporu svého týmu se s menšími přestávkami snažili po celé utkání.

Sparta-Žižkov 6:3

Celková návštěva přes 7000 diváků na české poměry slušná, na sparťanský potenciál ale mizivá. Sparta nastoupila v modrých dresech v rámci kampaně "Sparta fandí slušně", za což od svých ultras sklidila pískot a skandování: "Chceme rudou Spartu". Jinak vzhledem k jednostrannému průběhu utkání se nevyskytly žádné excesy, vlajkonoši povzbuzovali celý zápas, žádné většího choreo ale nepředvedli. Hosté se ze začátku za vyrovnaného stavu se snažili svůj tým povzbuzovat, jak přibývalo gólů v síti Viktorky, stávali se neviditelnými a neslyšitelnými.

Brno-Slavia 6:5

Pro Brno, které pamatuje na Slavii - a není to zase tak dávno, jen 12 let - návštěvu 44 tisíc diváků, je 6 tisíc diváků v ochozech málo. Atmosféra ale patřila k těm lepším z programu 18. kola, domácí fanoušky strhlo hlavně dění a obrat skóre po přestávce. Bohužel je to strhlo také k použití pyrotechniky. Slávisté přijeli v počtu slušném, dokázali své mužstvo podpořit hlasitě a i přes porážku mu poděkovali. Přesto se nedá říct, že by v ochozech dominovali.

Pořadí po 17. kole

1.-2. Bohemians a Ostrava 116 3. Liberec 106 4. Slavia 96 5. Sparta 83 6. Teplice 82 7. Most 79 8. Mladá Boleslav 77 9. Brno 74 10. Žižkov 69 11.-12. Olomouc a Plzeň 67 13. České Budějovice 62 14. Jablonec 60 15. Zlín 56 16. Kladno 55

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme