Souboj fotbalových fanoušků - 19. kolo

19. kolo se neslo ve znamení experimentů s třaskavinami a pyrotechnikou všeho druhu, koncertem byl v tomto hledu především zápas na na Žižkově, kde hráli Bohemians. Fanoušci Klokanů kvůli nepřístojnostem pod vysílačem pustili do vedení v soutěži Radiožurnálu ostravský Baník. Pozoruhodností kola je také to, že hned ve třech případech hodnotili reportéři vyšší známkou příznivce hostů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Bohemians 1905

Fanoušci Bohemians 1905 | Foto: Bohemians 1905

Zlín-Liberec 4:6

I přes nelichotivé výsledky Zlína v~posledních kolech a prudkou vichřici před zápasem si na stadion Letná našly cestu tři tisícovky fanoušků. Svůj tým dokázaly několikrát podpořit, ale ve chvílích, kdy se Tescomě nedařilo, na své hráče začali pískat, což zlínských fotbalistům určitě nepřidalo. Dva autobusy s~příznivci Slovanu vytvořily svému celku velmi slušnou kulisu. Hodně jim pomohl i vedoucí gól Keriče, který liberecké příznivce nastartoval. Fanoušci Slovanu fandili slušně a hostující fotbalisté jim po zápase zaslouženě děkovali. Na sever Čech se tak vracely spokojeny obě výpravy. Fanoušci i hráči.

Teplice-Brno 3:6

Teplice hrají o poháry, ale tamní fanoušky to zřejmě příliš nezajímá. Slabou třiapůltisícovou návštěvu na jeden ze šlágrů kola nemůže omluvit ani přítomnost Emmy ve městě a okolí. Samotní tepličtí fotbalisté svým výkonem také rozhodně nenadchli, ale schovávat je za kouřovou clonu bylo v závěru zápasu zbytečné. Kdo v tomto duelu pochvalu zasluhuje jsou příznivci Brna. Přes nevlídné počasí jich dorazila zhruba stovka. Byli vidět, a se tam i pořádně slyšet.

Jablonec-Kladno 3:1

Domácí fanoušci mají bod za každou tisícovku diváků, která přišla na stadion. Občasné výkřiky se za fandění považovat nedají. Bod pro Kladno je nadhodnocený, ale nulu dle pravidel soutěže nelze dát ani za neúčast. Před příští sezónou by možná bylo záhodno hodnocení nulou povolit...

Mladá Boleslav-České Budějovice 5:1

Návštěva z jihu Čech čítala několik jedinců, kteří se stali neviditelnými, čemuž odpovídá i hodnocení. Domácí fanoušci předvedli standard, podobně jako hráči, kteří nezářili, ale vítězství uhájili.

Plzeň-Ostrava 4:5

Ku cti je tentokrát třeba domácím příznivcům přičíst, že i přes pořádný výprask na své hráče nepískali. Částečně je to ovšem dáno dím, že neměl kdo pískat. Zhruba třetina "příznivců" se o poločase zvedla a ze Štruncových sadů odešla. Hostů přijelo odhadem 500 a měli fanouškovské hody. Doprovodili je ale několika nepřístojnostmi v podobě vhozených světlic či zapálených bengálských ohňů, což znáku snižuje, byť v rámci tohoto kola rozhodně nešlo o největší průšvih.

Slavia-Most 6:3

Oproti utkání s Českými Budějovicemi přišla na Slavii více než dvojnásobná návštěva. Na poměry vedoucího celku ligy z hlavního města je to sice stále žalostně málo, ale přítomní se na druhou stranu prezentovali trpělivým fanděním a nápaditými transparenty. Hosté si o vydatné podpoře mohli nechat jenom zdát, ale naprostý propadák to také nebyl.

Žižkov-Bohemians 2:2

Schizofrenní situace, hodnotit toto utkání, kterému rozhodně pomohla bouřlivá kulisa solidně zaplněného stadionu. Jenže oba tábory si výtečné představení naprosto pokazily závoděním o to, kdo předvede agresivnější pyrotechnickou šou. Trávník pod nekončící záplavou světlic, dýmovnic a dělbuchů připomínal zákopy světové války. Hlasatelovo orodování za ukončení tohoto zbrojení si fanoušci vykládali jako výzvu k jeho pokračování. Zvláště ve druhém poločase řádily oba kotle s chutí, protože oba měly přímo pod sebou brankáře soupeřova týmu, který se jim jevil jako ideální terč. Ani neutuchající fandění a nápadité transparenty nemohou výsledné známky vylepšit. Trenéři obou týmů pohříchu našli po zápase pro chování diváků slova pochopení.

Olomouc-Sparta 3:2

V utkání příznivci obou mužstev několikrát narušili jeho atmosféru. U sektoru hostů opakovaně odpálili dýmovnici a dokonce i nějakou petardu. Dýmovnice se objevila i u sektoru domácích. V první půli dokonce kvůli dýmu na hrací ploše přerušil rozhodčí na krátkou dobu zápas. Při povzbuzování k výraznějším prohřeškům nedošlo. Drtivá většina přítomných se chovala bez problémů. Ty vznikly pouze u oddělených sektorů s fanoušky obou soupeřů.

Pořadí po 19. kole

1. Ostrava 121 2. Bohemians 118 3. Liberec 112 4. Slavia 102 5.-6. Sparta a Teplice 85 7. Brno 83 8. Mladá Boleslav 82 9. Most 79 10.-11. Plzeň a Žižkov 71 12. Olomouc 70 13.-14. Jablonec a České Budějovice 63 15. Zlín 60 16. Kladno 56

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme