Souboj fotbalových fanoušků - 20. kolo

V čele soutěže Radiožurnálu o nejlepší tábor fotbalových fanoušků zůstávají příznivci ostravského Baníku. Na druhé fandy pražských Bohemians mají stále tříbodový náskok. Zvětšit se jim ho nepodařilo, i když na Slavii přišlo na Bazaly více než 16 tisíc diváků, kteří navodili na české poměry výtečnou atmosféru. Na rozdíl od Klokanů, kteří tentokrát proti Jablonci působili oproti svému standardu vlažně a v závěru svému týmu vůbec nepomohli. Baníkovci ale hodnotu svého představení snížili hrátkami se zakázanou pyrotechnikou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Sparty

Stadion Sparty | Foto: Jan Rosenauer

Zlín-Plzeň 6:5

Poprvé v jarní části soutěže byli fanoušci Tescomy svému týmu oporou. Od prvních minut hlasitě povzbuzovali celek Zlína a několikrát vyvolávali i jména hráčů. Ve Zlíně nevídané. Na druhou stranu je třeba podotknout, že více než třítisícová návštěva není na nejvyšší soutěž nic moc. Přes celou republiku se vydalo několik desítek příznivců Plzně, kteří ve svém sektoru vyvěsili klubové zástavy a hlasitě podporovali Viktoriány po celých 90 minut. Dlužno podotknout, že bez zbytečných vulgarit a nadávek. Po třetí brance Zlína však pochopili, že domů pojedou s prázdnou a ve své aktivitě ustali. Přesto po zápase sklidili od svých miláčků zasloužený potlesk.

Most-Mladá Boleslav 5:5

Hosté přijeli ve větším počtu, ale brzy se nechali uspat mdlým výkonem svého týmu. Domácí se snaží, ale není jich v "kotli" tolik a navíc jsou daleko od hřiště. To je na druhou stranu výhoda. Pokud se někdo rozhodne vyzkoušet, jestli nekoupil ve stánku se zábavní pyrotechnikou špatné zboží. Celkově průměr.

Ostrava-Slavia 8:5 Kdyby se mělo bodování řídit jen reakcemi aktérů zápasu, každý by byl pro jednoznačnou desítku. Však téměř 16 a půl tisíc diváků v neděli od čtvrt na devět večer v českých podmínkách, to je věc téměř nevídaná. Atmosféra na Bazalech se klidně mohla měřit například s Bundesligou. Na straně domácích jsou ale mínusy - pyrotechnika a tradiční antipražské pokřiky. Hostů přijelo cca 100 až 150. Podpora slušná, ale i z jejich sektoru vyletělo pár světlic.

Liberec-Žižkov 5:5

Utkání plné obratů mělo diváckou kulisu nikoli excelentní, ale příznivci obou stran o sobě dávali pravidelně vědět, a to ve vší slušnosti. Překvapili žižkovští fandové, kteří naplnili dva autobusy, jimiž dorazili.

Bohemians-Jablonec 8:3

Oproti 19. kolu, kdy řádili na Žižkově, se na domácím stadionu chovali fanoušci Klokanů jako beránci. Jako by březnové zásoby pyrotechniky vypotřebovali právě pod žižkovským vysílačem. Naopak hostující příznivci, kterých sice několik desítek do příslušného sektoru dorazilo, o sobě dali nejvýrazněji vědět dýmovnicí. Sedm tisíc domácích diváků tentokrát v povzbuzování zaostalo za svým standardem. Fandili nárazově, ne tak energicky (probudil je pouze gól v oslabení) a po jabloneckém vyrovnání na jakoukoli podporu svého mužstva v závěru utkání naprosto rezignovali.

České Budějovice-Kladno 3:1

Mizerný fotbal, mizerná návštěva, mizerná kulisa. Kladno neslibovalo být příliš atraktivním soupeřem, přesto je návštěva lehce nad dva tisíce diváků nedůstojná. O příznivcích hostů v hledišti nemá cenu se zmiňovat.

Brno-Olomouc 8:1

Symbolický dělbuch na oslavu jediné branky zápasu - to je jediné, co se dá domácím divákům vytknout. Jinak tentokrát předvedli parádní představení a dorazili v hojném počtu. 8230 lidí je třetí nejvyšší návštěvou kola hned za šlágry Ostrava-Slavia a Sparta-Teplice. V sektoru hostů se "bálo" dvacet nenápadných příznivců Olomouce.

Sparta-Teplice 8:2

Televizní zápas nalákal - možná i díky jarnímu počasí - do ochozů přes 14 tisíc diváků, kteří povzbuzovali domácí fotbalisty vytrvale a slušně, není skoro co vytýkat, až na to, že kapacita stadionu je ještě vyšší. Tepličtí přijeli sice v počtu několika desítek, jenže v hledišti byli podobně "aktivní" jako jejich oblíbenci na hřišti.

Pořadí po 20. kole

1. Ostrava 129 2. Bohemians 126 3. Liberec 117 4. Slavia 107 5. Sparta 93 6. Brno 91 7. Teplice 87 8. Mladá Boleslav 87 9. Most 84 10.-11. Plzeň a Žižkov 76 12. Olomouc 71 13.-15. České Budějovice, Jablonec a Zlín 66 16. Kladno 57

sportovní reportéři Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme