Jágr je podle očekávání v nominaci na České hokejové hry

Hokejista Jaromír Jágr nechybí v širší nominaci české reprezentace na České hokejové hry v Liberci, závěrečný podnik série Euro Hockey Tour. V sestavě národního týmu je také šestnáct hráčů z NHL, bez ohledu na účast jejich klubů v play off nebo zdravotní stav hokejistů. Jde například o brankáře Tomáše Vokouna, obránce Tomáše Kaberleho a Marka Židlického nebo útočníky Aleše Hemského a Aleše Kotalíka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaromír Jágr

Jaromír Jágr | Foto: Miroslav Konvalina

Turnaj v Liberci se uskuteční od 16. do 19. dubna. Tento víkend čekají reprezentanty dva přípravné duely v Německu, v sobotu v Řeznu a v neděli v Ingolstadtu.

Jágr se připojí k týmu v úterý 14. dubna, k duelům v Německu tedy nenastoupí. V dresu národního mužstva se útočník Omsku představí v letošní sezóně podruhé. V listopadu nastoupil v přípravném utkání v Praze proti Slovensku, které se hrálo při oslavách stého výročí českého hokeje. Na turnaji hrál naposledy v únoru roku 2006 na olympijských hrách v Turíně.

Trenér národního týmu Vladimír Růžička nepozval bývalou oporu reprezentace, útočníka Davida Výborného. V nominaci je naopak obránce Buffala Jaroslav Špaček, přestože už oznámil konec reprezentační kariéry. Jistý není ani start dalšího beka Tomáše Kaberleho, který se v letošní sezóně NHL potýkal se zraněním. Není tedy jisté, zda dostane svolení Toronta ke startu na mistrovství světa.

Širší nominace na České hokejové hry v Liberci (16.- 19. dubna):

Brankáři: Miroslav Kopřiva (Kladno), Lukáš Mensator (Karlovy Vary), Jakub Štěpánek (Vítkovice), Martin Prusek (Dinamo Riga/KHL), Alexander Salák (TPS Turku/Fin.), Tomáš Vokoun (Florida/NHL), Ondřej Pavelec (Atlanta/NHL)

Obránci: Lukáš Krajíček, Josef Melichar (oba Tampa Bay/NHL), Angel Krstev (Vítkovice), Petr Čáslava (Pardubice), David Nosek (Zlín), Vladimír Sičák (České Budějovice), Ondřej Němec (Karlovy Vary), Petr Kadlec (Slavia Praha), Miroslav Blaťák (Ufa/KHL), Jan Platil (Čeljabinsk/KHL), Karel Rachůnek (Dynamo Moskva/KHL), Zdeněk Kutlák (Ambri-Piotta/Švýc.), Marek Židlický (Minnesota/NHL), Zbyněk Michálek (Phoenix/NHL), Roman Polák (St. Louis/NHL), Jaroslav Špaček (Buffalo/NHL), Radek Martínek (NY Islanders/NHL), Tomáš Kaberle (Toronto/NHL), Michal Rozsíval (NY Rangers/NHL)

Útočníci: Jaroslav Bednář, Roman Červenka, Michal Vondrka (všichni Slavia Praha), Leoš Čermák, Michal Mikeska, Petr Vampola (všichni Ufa/KHL), Peter Jánský, František Lukeš (oba Litvínov), Jaromír Jágr, Jakub Klepiš (oba Omsk/KHL), Jan Marek, Tomáš Rolinek (oba Magnitogorsk/KHL), Zbyněk Irgl, Josef Vašíček (oba Jaroslavl/KHL), Aleš Kotalík, Aleš Hemský (oba Edmonton/NHL), Michael Frolík, Rostislav Olesz (oba Florida/NHL), Václav Nedorost (Liberec), Marek Kvapil (Vítkovice), David Květoň (Třinec), Tomáš Netík (Sparta Praha), Bedřich Köhler (Zlín), Petr Kumstát (Karlovy Vary), Petr Čajánek (Dynamo Moskva/KHL), Jaroslav Hlinka (Linköping/Švéd.), Jiří Tlustý (Toronto/NHL)

Alena Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme