Silvestr na Times Square i na internetu

Oči několika set tisíc obyvatel a návštěvníků New Yorku se budou v posledních minutách starého roku upínat ke kouli nad náměstím Times Square. Tradiční odpočítávání roku 2004 z nejslavnějšího náměstí na Manhattanu budou letos sledovat lidé na celém světě poprvé po internernetu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Times Square

Times Square | Foto: www.nyc.com

Severoamerický zpravodaj Českého rozhlasu Miroslav Konvalina připomíná, že Times Square bylo letos 100 let. Američané a turisté na Times Square sice vstoupí do nového roku o šest hodin později než my, ale zato jejich oslavy zachycené třemi kamerami budou poprvé k vidění také na internetu.

Středoevropané tak v sobotu brzy ráno uvidí, jak na jásající davy dopadne asi tuna konfet z výšky osmého patra. Z oken budou vyhazovat konfety vyrobené z nehořlavého papíru dobrovolníci, kteří také vypustí 10 000 červených balonků naplněných heliem.

Na bezpečnost budou dohlížet policisté a příslušníci tří desítek agentur. Na půlnoc budou lidé čekat na Times Square lidé až 8 hodin a nesmějí přitom požít ani kapku alkoholu.

Milan Kopp, Miroslav Konvalina Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme