Senát USA neschválil omezení emisí skleníkových plynů

Spojené státy nesníží v následujících pěti letech produkci skleníkových plynů. Senát amerického Kongresu totiž odmítl návrh na redukci znečištění ovzduší, které může způsobovat oteplování planety. Navrhovatelé dokonce získali menší podporu mezi zákonodárci než před dvěma lety. Výsledek je vítězstvím politiky prezidenta George Bushe.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozkvetlý  Washington

Rozkvetlý Washington | Foto: Miroslav Konvalina

Bush spoléhá na to, že se na řešení problému bude podílet sám průmysl. Prezident potřebuje podporu zákonodárců, protože je pod stálým tlakem environmentalistů a částí evropských lídrů, kteří upozorňují na to, že americká vláda nebere problémy životního prostředí dost vážně.

Američané dávají přednost před limity na škodliviny podpoře novým technologiím a čistší energii. Republikánský senátor John Mc Cain upozornil na to, že změna klimatu je zřejmá a Spojené státy dělají málo k omezení nebezpečného znečištění. Prezident Bush navrhuje stavbu dalších jaderných elektráren.

Miroslav Konvalina, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme