Zničený New Orleans dál povede starosta Nagin

Dosavadní starosta New Orleans Ray Nagin byl v napínavých volbách pravděpodobně znovu zvolen do čela radnice. V jeho programu je především obnova města, které se ještě z velké části nevzpamatovalo z loňského řádění hurikánu Katrina.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předměstí New Orleans několik měsíců po Katrině

Předměstí New Orleans několik měsíců po Katrině | Foto: Alexandr Pícha

Ray Nagin udržel skoro třicetiletou tradici černošských starostů New Orleans. Jeho plány se příliš neliší od demokratického protikandidáta Mitche Landrieua. Tvrdí ovšem, že má jiný styl, protože se prý dokáže postavit i federálním úřadům.

Nagin se ale bez pomoci americké vlády neobejde, protože se z řady míst New Orleans ještě nepodařilo odklidit ani trosky. Odborníci označují nadcházející oživování téměř totálně zničeného města za jeden z největších rekonstrukčních projektů v dějinách Spojených států.

Nové funkční Raye Nagina období nastává krátce před novou sezónou hurikánů. Meteorologové však předpovídají, že letos budou přírodní živly ohrožovat americký jih méně. Mají se ale obrátit na americký severovýchod.

Alexandr Pícha, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme