Manipulují média s nenávistí?

Média ve Spojených státech si kladou otázku, proč panuje taková nenávist v arabském světě nejenom vůči Izraeli, ale i vůči Americe a Evropě. Vnitroamerický program CNN Headline Prime uvedl hodinový dokument složený ze záznamů televize Al-Džazíra, íránské státní i syrské televize, programu Hizballáhu a dalšího vysílání v arabštině.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

televizor

televizor | Foto: Fotobanka stock.xchng

Program Glenna Becka ukázal dvojí tvář íránského prezidenta Ahmadínežáda. Vysílal nejprve jeho vystoupení v OSN, kde mluvil o pokojné politice. Pro srovnání pustil Ahmadínežádovo vystoupení pro Írán, ve kterém vypjatým hlasem volal po zničení Izraele a hrozil jadernými zbraněmi.

CNN Headline Prime také pustil záznamy ze státní televize, ve kterých malá arabská holčička říká, že nemá ráda Židy, protože jsou opice a psi. V dalším pořadu 12letí chlapci křičí hesla o svaté válce proti Izraeli. CNN také ukázala filmy, které íránská, syrská a další televize předkládají publiku ve svých zemích. Ve smyšleném pořadu třeba Židé vyoperují malé palestinské holčičce oči, v kresleném filmu pijí premiér Olmert a prezident Bush krev z Palestinců a v dalším animovaném filmu Izraelci rozbíjejí arabským ženám hlavy.

CNN většinou nechala snímky bez komentáře. Glenn Beck nicméně upozornil, že pro většinu arabských médií je budování nenávisti vůči Západu hlavním proudem.

Milan Kopp, Alexandr Pícha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme