V Číně byl odhalen jeden z největších případů vyděračství

Čínská policie vyšetřuje jeden z největších případů vyděračství v historii. Gang ovládající sedmimiliónové město v provincii Che-pej navíc kryl vysoce postavený policista. Banda vyzbrojená i těžkými zbraněmi podle dosavadního vyšetřování násilím vybrala 105 miliónů dolarů. Skandál je v krátké době druhým velkým případem v Číně poté, co byly ve dvou provinciích objeveny stovky novodobých otroků včetně dětí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

čínský přístav

čínský přístav | Foto: Robert Mikoláš

Zhruba čtyřicetičlenná zločinecká banda naháněla obchodníkům a obyvatelům města Tchang-šan hrůzu několik let, měla totiž podporu vysoce postaveného policejního důstojníka. Ten za krytí trestné činnosti dostával vysoké finanční odměny i luxusní auto.

Banda, které šéfoval muž jménem Jang Šu-kchuan a v níž působili bývalí kriminálníci i uplacení policisté, nutila podnikatele platit výpalné, některé přiměla k prodeji továren i uhelných dolů pod cenou, násilím získávala i investice do vlastních závodů. Podle policie je vyšetřovaný případ zřejmě největším v historii Číny.

Robert Mikoláš, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme