Většinu požárů v Řecku mají už hasiči pod kontrolou

Hasiči už mají pod kontrolou většinu požárů, které zuří od minulého týdne na mnoha místech Řecka. Jenom západ poloostrova Peloponés sužuje skupina požárů, které zatím neslábnou. Přestože je situace o poznání lepší než počátkem týdne, zůstávají hasičské sbory v nejvyšší pohotovosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči bojují s požárem na Peloponésu

Hasiči bojují s požárem na Peloponésu | Zdroj: ČTK

V nejhůře postižené oblasti Peloponésu - v Elidě - komplikují situaci někteří obyvatelé tamních vesnic, kteří se brání evakuaci. Řádění živlu připravilo o život v celé zemi přes šedesát lidí a více než 40 tisíc kusů dobytka, jenom na Peloponésu lehlo popelem 150 tisíc hektarů lesa nebo vegetačního krytu. Šestnáct tisíc lidí v Řecku přišlo o střechu nad hlavou.

Reakce současné pravicové vlády Kostase Karamanlise na katastrofu se stala předmětem široké veřejné kritiky. Kabinet už oznámil, že postiženým poskytne pomoc v celkové výši asi pěti a půl miliardy korun. Dohadům o politickém využití přírodní katastrofy nahrává fakt, že by Řekové v polovině září měli jít k předčasným parlamentním volbám.

Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme