Frankfurtský knižní veletrh letos ve znamení digitalizace

Digitalizace knih a politické debaty - to by měla být hlavní témata a náplň 59. ročníku proslulého knižního veletrhu, který dnes začíná ve Frankfurtu. Představí se na něm 8000 vystavovatelů ze 114 zemí, mezi nimiž pochopitelně nechybí ani Česká republika.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

knižní veletrh ve Frankfurtu

knižní veletrh ve Frankfurtu | Zdroj: ČTK

Na českém stánku se představí celkem 33 vystavovatelů. Odborná i laická veřejnost si bude moci prohlédnout novinky na našem knižním trhu. Speciálním tématem je pak literatura o Praze a Praha v literatuře.

Frankfurtský knižní veletrh má být jinak ve znamení digitalizace, kterou ředitel přehlídky Jürgen Boos považuje za hlavní úkol knižního průmyslu. "Co se podařilo v hudební branži, má knižní trh teprve před sebou," uvádí Boos.

Hlavním hostem letošního ročníku je katalánská kultura. Výběr tohoto španělského regionu vyvolal na Pyrenejském poloostrově vzrušenou debatu. Pořadatelům veletrhu se zase nelíbí, že Katalánci vyslali do Frankfurtu jen katalánsky píšící autory a spisovatele užívající kastilskou španělštinu úmyslně opomněli.

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme