V Číně se zdvojnásobil počet mladistvých zločinců

Počet mladistvých delikventů v Číně se v posledním desetiletí zdvojnásobil a věk se snížil. Vinu nese devalvace tradičních společenských hodnot a rozpadající se rodiny. Podle deníku The China Daily se letos dopustí zločinu 80 tisíc mladých lidí, před devíti lety to bylo 33 tisíc.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Peking - Náměstí Nebeského klidu

Peking - Náměstí Nebeského klidu | Foto: cs.wikipedia.org

Kriminálníci jsou mladší a dopouštějí se nových zločinů v mnohem větších skupinách, cituje list vysokého činitele čínské společnosti pro kriminalitu mladistvých. Mladistvé definuje čínská statistka jako osoby mezi 14 a 18 lety věku. Nejčastější zločiny sahají od krádeží po ublížení na zdraví a znásilnění.

Téměř šedesát procent mladistvých zločinců pochází z rozpadlých rodin, ve kterých byli často svědky domácího násilí. Důvodem ke znepokojení je migrace až dvou stovek milionů sezónních dělníků z vesnických oblastí do měst. Tito pracovníci ponechávají v domovech děti s minimálním dohledem a riskují tím, že je nechají sklouznout na šikmou plochu.

Vlastimil Milý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme