Průzkum: Muslimové v Německu se radikalizují

Každý čtvrtý muslim žijící v Německu inklinuje k násilí vůči lidem jiné víry. Ukázala to studie, kterou si nechal vypracovat spolkový ministr vnitra Wolfgang Schäuble. 40 procent německých muslimů pak výzkum označil za fundamentalisty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Muslimové

Muslimové | Foto: muslim.org

Autoři studie zjistili, že u muslimů žijících v Německu hraje víra čím dál tím důležitější roli. Zvlášť patrné je to podle deníku Frankfurter Rundschau u mladých lidí. Kromě připravenosti použít násilí proti jinověrcům průzkum mimo jiné ukázal, že 12 procent dotázaných schvaluje trest smrti. 14 procent respondentů pak odmítá demokracii a právní stát.

Sociální antropolog Werner Schiffauer ale na to konto upozorňuje, že se k demokracii staví nepřátelsky i zhruba stejné procento Němců, kteří islám nevyznávají. Ministr vnitra Schäuble se domnívá, že je narůstající islámský radikalismus třeba brát vážně. V Německu dnes žijí asi tři milióny muslimů.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme