Na německých školách by se měl vyučovat islám

V Německu se zřejmě na školách začne vyučovat islám. Ovšem pouze v němčině. To je nejdůležitější závěr schůzky zástupců spolkové i zemských vlád s představiteli muslimských sdružení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Školačky s aktovkami

Školačky s aktovkami | Foto: www.rkh.de

Tzv. "Třetí" islámská konference přinesla nečekané ústupky z obou stran. Ministr vnitra Schäuble souhlasil s tím, že se islámské náboženství stane běžným předmětem vyučovaným na německých školách. Jednou z podmínek ovšem je, že se o islámu žáci dozvědí výlučně v němčině. Některé spolkové země ovšem něco takového odmítají.

Zástupci muslimských sdružení se zase zavázali k úplnému respektování hodnot zakotvených v německé ústavě coby podmínky pro integraci do německé společnosti. To mimo jiné zahrnuje uznání rovnoprávnosti mužů a žen. Součástí integrace islámu do německého prostředí pak má být i kontroverzní výstavba mešit, což konzervativní kruhy u našich západních sousedů odmítají.

Jiří Hošek, Jitka Pilbauerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme