Jeden z polských lovců kůží dostal doživotí, druhý čtvrt století

Odvolací soud v polské Lodži potvrdil vysoké tresty v případu takzvaných lovců kůží - obchodníků s těly zemřelých v Lodži. Odsouzení ošetřovatelé několik pacientů zavraždili, aby informace o úmrtí mohli prodat pohřebním službám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mříže

mříže | Foto: Ministerstvo vnitra ČR

Měli zachraňovat životy a místo toho vraždili. Odvolací soud neuznal žádný z argumentů obhajoby dvou bývalých ošetřovatelů lodžské záchranky. Ti podávali pacientům lék pavulon, který způsobil udušení. Tímto způsobem se pokusili zabít nejméně 14 lidí. Pět z nich zemřelo. Soud první instance poslal jednoho zdravotníka do vězení na doživotí a druhého na 25 let. Odvolací soud na tomto verdiktu nic nezměnil.

"Obvinění musí pykat za to, co provedli. Pavulon se v jejich rukách stával smrtícím jedem," konstatoval soudce Marian Banicki. S vraždícími ošetřovateli spolupracovali také dva lékaři - těm soud vyměřil trest pět a šest let odnětí svobody. Případ lovců kůží ještě nekončí, protože odsouzení se odvolali k Nejvyššímu soudu.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme