Situace v oblasti mezi Jižní Osetií a Gruzií se dál vyostřuje

Ruská média hlásí další incidenty v konfliktní zóně mezi Jižní Osetií a Gruzíí. V několik obcích v Jižní Osetii, která se před časem jednostranně odtrhla od Gruzie, bylo údajně ostřelováním zraněno na 20 lidí. Násilí v regionu se v několika posledních dnech stupňuje.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

gruzínský voják v Jižní Osetii

gruzínský voják v Jižní Osetii | Zdroj: ČTK

Terčem ostřelování se podle ruských médií stalo několik obcí v Jižní Osetii. Gruzínská strana na ně podle jihoosetinských představitelů zaútočila minomety a granátomety.

Několik lidí bylo údajně zraněno. Zástupci gruzínského ministerstva vnitra pro změnu tvrdí, že šlo pouze o odpověď na palbu, která přišla z Jižní Osetie.

Napětí v konfliktní oblasti se v posledních dnech stupňuje. Právě dnes se měly obě strany sejít u jednacího stolu, Jižní Osetie, která se jednostranně odtrhla od Gruzie, ale nakonec svou účast na schůzce zrušila. Na jednání hodlá přijít pouze za podmínky, že k nim usednou i Rusko a Severní Osetie.

Nad pokračujícími slovními i ozbrojenými přestřelkami vyjádřila znepokojení Evropská unie. K zastavení násilí včera vyzvali i představitelé Washingtonu a Moskvy, byť Rusko před několika dny zopakovalo, že k dalším incidentům na své hranici nezůstane netečné.

Lenka Kabrhelová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme