V Německu začal ostře sledovaný soud s údajnými teroristy

V německém Düsseldorfu začal ostře sledovaný proces se čtveřicí údajných islámských teroristů. Podle policie se chystala spáchat krvavé atentáty s použitím velkého množství trhaviny. Jejich cílem mělo být například frankfurtské letiště, diskotéky nebo americké cíle v Německu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

jeden z obžalovaných u soudu

jeden z obžalovaných u soudu | Zdroj: ČTK

Takzvanou sauerlandskou buňku tvořili dva němečtí konvertité k islámu, jeden německý Turek a jeden občan Turecka. Údajní teroristé byli podle policie napojení na Svaz islámského džihádu (IJU) a mimořádně nebezpeční. Strážci zákona u nich našli suroviny na výrobu až 500 kilogramů trhaviny.

"Síla plánovaných explozí by bývala zastínila atentáty v Madridu i Londýně," nechal se slyšet šéf Spolkového kriminálního úřadu Jörg Ziercke. Čtveřice mužů chtěla útoky podniknout na podzim roku 2007, tedy před hlasováním Spolkového sněmu o prodloužení německé účasti na afghánské misi. Jeden z největších procesů v německé historii zřejmě potrvá až dva roky.

Související příspěvky:
Německu údajně hrozí teroristické nebezpečí ze strany domácích islamistů
Teroristé prý chtějí zaútočit v průběhu německých voleb
Spolkový ministr vnitra: Německo je středem zájmu mezinárodního terorismu
V Německu by mohli najít domov bývalí vězni ze základny Guantánamo

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme