Čína popravila přes 20 lidí zapletených do obchodu z drogami

Čína popravila nejméně 20 osob zapletených do obchodu s drogami. Další stovky lidí stanuly před soudem. Peking to oznámil v den světového dne boje proti drogám. Čínská policie také u této příležitosti zničila šest tun heroinu, opia a dalších omamných látek zadržených na západě země.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zabavený heroin

Zabavený heroin | Foto: Policie ČR

Čína každoročně u příležitosti světového dne boje proti drogám popravuje více osob než v průběhu roku. Jen v metropoli Pekingu byl letos rozsudek trestu smrti vykonán v šesti případech.

Mezi nejméně dvaceti lidmi popravenými v celé Číně byl i člen nigerijské mafie pašující heroin a dva Severokorejci, kteří z KLDR do Číny převáželi metamfetamin.

K největším letošním úlovkům čínské policie patří zadržení šesti tun drog v autonomní oblasti Sin-ťiang pocházejících z Pákistánu a Afghánistánu v hodnotě 44 miliónů dolarů. Od ledna do května bylo v zemi vyšetřováno na 14.000 případů souvisejících s drogami, odsouzeno za ně bylo celkem 6400 osob.

Přečtěte si také:
Obnovené letecké spojení mezi Čínou a Tchaj-wanem využívají i pašeráci drog
V Číně se snižuje počet poprav
Čína hlásí zadržení rekordní zásilky kokainu

Robert Mikoláš, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme