Američané prošetřují, jestli Michaela Jacksona nezabil izraelský lék

Americké úřady kontaktovaly v rámci vyšetřování smrti Michaela Jacksona izraelskou farmaceutickou firmu Teva. Objevilo se totiž podezření, že zpěvákovo náhlé úmrtí mohlo souviset s užíváním anestetika, které společnost vyrábí. Vyšetřovatelé podle některých zpráv našli velké množství léku v Jacksonově vile poté, co 25. června náhle zemřel na zástavu srdce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Léky (ilustr. foto)

Léky (ilustr. foto) | Foto: Fotobanka stock.xchng

Mluvčí izraelské firmy Teva potvrdila, že se Američané zajímají o silné anestetikum Diprivan neboli Propofol. Teva navíc nedávno stáhla dobrovolně z amerického trhu dvě šarže tohoto generického přípravku, protože jeho podávání způsobilo v několika státech desítkám pacientů bolesti a horečky. Spojitost mezi tímto problémem a Jacksonovou smrtí však dosud nikdo oficiálně nepotvrdil. Česká se na výsledek toxikologických testů.

Výsledky testů, které mají pomoci určit příčinu úmrtí zpěváka Michaela Jacksona, který zemřel 25. června, by mohly být známy již tento týden, informovala agentura AP. Podle dosavadních zjištění zemřel Jackson po srdečním selhání. Pitva, ani výsledky prvního testu neprokázaly žádné cizí zavinění. Jacksonova rodina si však vyžádala ještě druhou sérii testů. Jacksonova sestra La Toya si myslí, že její bratr mohl být zavražděn předávkováním léků kvůli penězům. O možném násilném ukončení synova života se už dříve zmínil také Jacksonův otec.

Přečtěte si také:

Lidé se rozloučili s Michaelem Jacksonem
Svět se rozloučí s Michaelem Jacksonem
Jacksonovi fanoušci si mohou začít vyzvedávat lístky na pietní obřad
O lístky na pohřeb Michaela Jacksona zažádalo přes milion a půl lidí

Břetislav Tureček, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme