Na jednom z Kanárských ostrovů zuří požár, Češi nejsou v ohrožení

Oblíbenou prázdninovou destinaci, ostrov La Palma, který je součástí Kanárských ostrovů, stravují rozsáhlé lesní požáry. Tisíce lidí musely být evakuovány, oheň se stále nedaří dostat pod kontrolu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lesní požár ve Španělsku

Lesní požár ve Španělsku | Foto: AFP

Rychlému postupu živlu napomáhá nárazový vítr o rychlosti kolem 70 kilometrů za hodinu i tropická teplota dosahující až 38 stupňů Celsia. S požárem bojuje asi 250 hasičů s vrtulníky, dobrovolníci a členové lesní stráže.

Podle mluvčího Asociace českých cestovních kanceláří Tomio Okamury je v současnosti na všech Kanárských ostrovech na 800 Čechů, nikdo z nich ale není v ohrožení.

"Naštěstí nejsou na ostrově La Palma. Z celkového počtu osmi set českých turistů je jich většina na ostrovech Tenerife a Grand Canaria, menší počet je pak na ostrovech Lanzarote a Fuerteventura," uvedl Okamura. Na Kanárské ostrovy směřují týdně zhruba čtyři charterové lety s českými turisty.

Od začátku roku už shořelo ve Španělsku asi 75 tisíc hektarů lesů, vetšina z toho v posledních týdnech. Velké množství požárů bylo úmyslně založených a policie zadržela za poslední dva měsíce 51 podezřelých osob.

Přečtěte si také: Na jihu Evropy bojují s velkými lesními požáry

Igor Maňour, Jana Zemanová, Alena Adámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme