Kanada po 10 letech vydala do Německa kontroverzního lobbistu Schreibera

Po deseti letech soudního kličkování míří do Německa někdejší obchodník se zbraněmi a lobbista Karlheinz Schreiber. Vydala ho tam Kanada, kde se hlavní postava dárcovského skandálu německé CDU skrývala. Schreiber je obviněný z daňových úniků a podvodů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lobbista Karlheinz Schreiber

Lobbista Karlheinz Schreiber | Zdroj: ČTK

Pětasedmdesátiletý majitel německého i kanadského pasu nakonec vyčerpal všechny právní možnosti, jak svému vydání do Německa zabránit. Na rodné půdě by měl přistát už dnes.

Schreiber si myslí, že rozhodnutí o převozu má jasně politické pozadí. "Německá SPD věří, že jí to pomůže při volbách do Spolkového sněmu. Vždyť díky mému případu už vyhrála troje hlasování," konstatoval Schreiber.

Schreiber je ústředním aktérem sponzorské aféry, která v devadesátých letech vážně poškodila Křesťansko-demokratickou unii CDU a vedla k rezignaci jejího tehdejšího šéfa Wolfganga Schäubleho. V Německu Schreiber čelí obvinění z korupce, daňových úniků a podvodů.

Přečtěte si také:
Eurovolby v Německu: Triumfovaly strany křesťanské unie, SPD propadla
Německá CDU má poprvé v historii více členů než konkurenční SPD
Německá vládní strana CDU se propadla v průzkumech
Generální tajemník německé CDU odstoupil
Sjezd CDU podpořil šéfku Merkelovou

Jiří Hošek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme