Budoucnost automobilky Opel rozděluje německou vládní koalici

Kolem dalšího osudu ohrožené automobilky Opel vypukl v německé vládní koalici ostrý spor. Může za to výrok ministra hospodářství Karl Theodor Guttenberga, který zmínil řízený bankrot Opelu coby nejlepší variantu. Proti tomu se ostře ohradil sociálně-demokratický šéf diplomacie Frank-Walter Steinmeier.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Automobilka Opel

Automobilka Opel | Foto: Jiří Hošek

Ministr zahraničí Steinmeier si nebral servítky a výroky kolegy Guttenberga o řízené insolvenci Opelu označil za "tlachy". Steinmeier si z boje za udržení pracovních míst u Opelu udělal jeden z hlavních bodů své předvolební kampaně. Ministr hospodářství z bavorské CSU mu přes média vzkázal, že platební neschopnost ještě neznamená ztrátu firmy.

Guttenberg zmínil tento možný scénář v narážce na konkrétní nabídky tří zájemců o Opel, které politik označil za nedostatečné. Oba hlavní rivalové v boji o převzetí automobilky, společnosti Fiat a Magna, mezitím vylepšili své dosavadní nabídky. Tématem se už potřetí během šesti dnů budou zabývat členové spolkové vlády.

Přečtěte si také:
Spolková vláda prodloužila uzávěrku na převzetí automobilky Opel
Německému Opelu dochází hotovost a potřebuje urgentně státní půjčku
Německá vláda chce ochránit Opel v případě bankrotu General Motors

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme