Jaká je nejoblíbenější píseň od Petra Hapky? Známe vítěze!

10. duben 2024

Petr Hapka by v květnu 2024 oslavil 80. narozeniny. Zanechal po sobě stovky písní, které dodnes hrají rádia a které slýcháme ve filmech. Český rozhlas Dvojka se proto rozhodl této mimořádné osobnosti české hudby vzdát poctu neopakovatelným koncertem. Posluchači a posluchačky v anketě na webu od středy 10. dubna vybírali svou nejoblíbenější píseň. Stala se jí Rozeznávám, kterou nazpíval Richard Müller. Jako svou srdcovou písničku ji označila celá pětina hlasujících.

Hlasovat o nejoblíbenější písničku od Petra Hapky bylo možné na webu Dvojky od středy 10 dubna do středy 17. dubna 2024. Do ankety, ve které se vybíralo z 15 určených skladeb, přišlo 859 hlasů. S převahou zvítězila píseň Rozeznávám nazpívaná Richardem Müllerem. Jako svou nejoblíbenější ji označilo 21 % hlasujících.

Na druhém místě se umístila písnička Kocour se schoulil na tvůj klín (16 %) a několik procentních bodů za ní hit Dívám se, dívám v podání Lucie Bílé a Petra Hapky (13 %).

17. dubna 2024 v Kongresovém centru v Praze zazpívaly největší hity Petra Hapky hvězdy současného hudebního nebe, které doprovodil Symfonický orchestr Českého rozhlasu a Skupina Petra Maláska. Večerem provázel Václav Kopta a na návštěvníky čekalo nejedno překvapení.

Více na hapka80.cz >>

Spustit audio

Související