Blíží se uzávěrka skladatelské soutěže Gramodeska

24. leden 2011

Studentský magazín Postřeh vyhlásil 3. ročník skladatelské soutěže mladých autorů. Uzávěrka přihlášek je již 31. ledna.

Cílem přehlídky je zviditelnění mladých autorů bez ohledu na žánr, přičemž autor skladby musí být narozen po roce 1974 a pocházet z členské země Evropské unie. Účastnit se lze jak sólově, tak jako skupina. „Nezáleží na tom, jestli jste sólisté, nebo vaši hudbu interpretuje hned několik muzikantů či hudební skupina. Podstatné je pouze to, aby vaše hudba byla zajímavá a originální. Skladba pro klavír může být stejně úspěšná jako rocková píseň,“ říká pořadatel Richard Vacula.

Jak je vidět z přehledu dosud došlých nahrávek, ze známějších jazzových hudebníků se do soutěže přihlásili pouze Petr Smetáček se skupinou Los Rumberos a saxofonista Filip Jelínek.

Poslat je možné max. 4 soutěžní snímky. Z došlých nahrávek porota během února vybere okolo deseti nejzajímavějších skladeb, které budou následně vydány na LP Vinylová budoucnost. Připraveny jsou však i další ceny:

1. cena: Ocenění OSA – finanční příspěvek 15 000 Kč2. cena: Ocenění společnosti Petrof – 3000 Kč pro nejlepší soutěžní nahrávku za použití akustického piana3. cena: LP album s nejzajímavějšími skladbami obdrží každý interpret4. cena: možnost nahrávky ve studiích Českého rozhlasu5. cena: živé koncerty v Praze a Brně, které bude zaznamenávat ČRo 3 – Vltava.

Úplná pravidla soutěže naleznete zde.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.