Mladí ladí jazz: soutěž jazzových kapel

9. únor 2011

Soutěž mladých jazzových kapel pokračuje i letos. Uzávěrka přihlášek je 30. února.

Festival Mladí Ladí Jazz ve spolupráci s Metropolitní univerzitou Praha vyhlásil další ročník soutěže mladých talentů. Vítězná formace si odnese příspěvek 15 000 korun na nahrání alba a také 10 nahrávacích hodin ve studiu 3bees.

Do soutěže se může přihlásit hudební skupina, jejíž členové nepřekročili věk 30 let, případně kdy pro alespoň 75 % uskupení platí toto pravidlo. Zároveň kapela nesmí mít komerčně distribuované album (pevnou smlouvu s distribuční společností či promotion agenturou).

02254628.png

Soutěžní nahrávku je třeba organizátorům doručit do konce února, přičemž 3 finalisté budou vyhlášeni 17. března. Přihlášku si můžete stáhnout zde.

Projekt je vyvrcholením koncertní série Jazzbit, jejíž organizátoři podle svých slov chtějí „zpřístupnit jazzovou hudbu mladým lidem a odstranit překážky, které se s poslechem jazzu v našem hlavním městě pojí.“ Loňskými finalisty byly skupiny Trim 4, Poetic Filharmony a Fanfán Tulipán. Posledně jmenovaná formace následně nahrála debutové album, které vyjde koncem února.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.