Beata Hlavenková na turné s projektem Scintilla

5. duben 2017

Unikátní projekt Scintilla představí pianistka Beata Hlavenková na třech koncertech v Praze, Brně a v Trutnově. Na miniturné s ní vystoupí norský pianista Anders Aarum a český perkusista Miloš Dvořáček.

„Nedávno jsme s Andersem Aarumem odehráli několik skvěle přijatých koncertů v Norsku. Těším se, že Scintillu zahraji v domovině, kde proběhlo minulý rok jen jedno koncertní provedení, a tudíž jediná možnost slyšet album naživo,“ říká Hlavenková.

Pianistka si vybudovala takové renomé, že si na svou poslední desku Scintilla mohla pozvat klarinetistu a skladatele soudobé hudby Evana Ziporyna, dále kanadskou trumpetistku Ingrid Jensen, mezinárodně uznávaného českého violoncellistu Jiřího Bártu nebo britského písničkáře Justina Lavashe. Dále se na albu producentsky spolupodíleli Petr Ostrouchov a Patrick Karpentski.

„Letos mě čekají i další radostné hudební výzvy. Spolu s Marianem Slávkou, Lukášem Duchovičem a Patrickem Karpentskim finišujeme album projektu OOO, mám v úmyslu vydání not k albu Theodoros a také s Baromantikou začínáme pracovat na nové nahrávce. V druhé části roku bych ráda po svém s klavírem zpracovala koledy z různých částí světa,” přibližuje své další letošní plány Hlavenková.

Scintilla Tour

11. 4. Kostel sv. Vavřince, Praha12. 4. Festival Jazzinec, Trutnov13. 4. Jazzfest Brno, Brno

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka