Jazz Sampler No. 19 – Stahujte zdarma jazzová alba

26. listopad 2015

Na internetu existuje spousta zdrojů, kde lze získat jazzovou hudbu legálně a zdarma. Po čase přinášíme další výběr těch nejzajímavějších nahrávek.

LEGÁLNĚ A ZDARMAAlbum stáhnete po kliknutí na titulek odstavce nebo na odkaz v přehrávači. Stahovat můžete zdarma či za dobrovolný příspěvek kapele (name your price).

Wabi Sabi – Demo EPFrancouzský kvintet v čele s flétnou a saxofonem přináší zvláštní kombinaci snových atmosfér a téměř bláznivé energie. Na své dva roky staré desce muzikanti pro dobarvení nálad používají také v jazzu nezvyklou zvonkohru.

 

Juan Dhas – Embracing ClarityModerní sofistikované kompozice plné neotřelých harmonií předkládá v sedmi skladbách mladý kytarista pocházející z Dubaje. Desku vydanou před rokem natočil se svým kvartetem ve Spojených státech, kde dnes žije.

 

Bogg – The Boys Is SafeLoňské EP kalifornské skupiny tvoří eklektická směs jazzu, hip-hopu, soulu i rocku. Čtveřice skladeb v podání všestranných muzikantů je plná nečekaných zvratů a také nadsázky.

 

dog in the attic – RecordsBerlínské klavírní trio se věnuje volné improvizaci. Čerstvě nahrané rozvolněné improvizace se pohybují na pomezí jazzu a soudobé vážné hudby.

 

Stephen A. Elliott – No Fighting in the War RoomProdukčně vydařená je jazzrocková fúze amerického kytaristy Elliotta. Jeho styl připomíná kapelu Weather Report, jen v modernějším zvukovém hávu. Všechny nástroje si natočil sám a album rovněž bez cizí pomoci smíchal a zmasteroval.

 

Grote and Kaiju - UnshineKolekce jedenácti temně či melancholicky laděných kompozic byla natočena ve Vídni. Originální melodie tohoto kvartetu se ubírají nepředvídatelnými směry a celková koncepce občas vybočí od jazzu až k rocku.

 

Pozn. Uvedené nahrávky pocházejí pouze z legálních zdrojů, většinou jsou volně dostupné na stránkách umělců či vydavatelství (pod licencemi Creative Commons apod.). Hudební soubory nejsou umístěny na serverech Českého rozhlasu. Za obsah umístěný na externích stránkách neneseme odpovědnost.

autor: Jan Mazura
Spustit audio

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.