Ocenění pro Michala Wroblewského

27. květen 2015

Studijní stipendium udělované každoročně mladým jazzovým umělcům získal saxofonista Michal Wroblewski.

Stipendium festivalu Struny podzimu ve výši 100 000 Kč získal jazzový saxofonista a skladatel Michal Wroblewski. Festival podpoří jeho studium na Norwegian Academy of Music ve školním roce 2015/2016.

Podpoře hudebního vzdělávání se Struny podzimu věnují osmým rokem, stipendium mladým talentovaným hudebníkům, kteří se prosazují na domácí scéně i v zahraničí, uděluje odborná porota popáté. V předchozích letech je získali kytarista Ian Mikyska, perkusionista Martin Novák, saxofonista Luboš Soukup a v loňském roce pianista Martin Konvička. „Věříme, že zahraniční studijní zkušenost je pro další vývoj a uměleckou dráhu mladých hudebníků formující a zásadním způsobem může přispět k navázání mezinárodních kontaktů“, vysvětluje Dana Syrová, výkonná ředitelka festivalu Struny podzimu.

Michal Wroblewski je zakladatelem kvinteta Mocca malacco, které bylo v roce 2008 vybráno jako jediná česká kapela do finále mezinárodní soutěže Junior Jazz. Jeho druhým autorským projektem je kapela E Converso. Vystudoval Konzervatoř Jaroslava Ježka v Praze, hlavní obor saxofon a klarinet u prof. J. Kuliševa, poté VOŠ na téže škole, obor saxofon u prof. Rosti Fraše. V současné době pokračuje ve studiu na brněnské JAMU.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...

Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

hurvinek.jpg

3 x Hurvínkovy příhody

Koupit

„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka