Snarky Puppy a Christian Scott: sledujte živý videopřenos!

26. červenec 2016

Funková kapela Snarky Puppy i progresivní trumpetista Christian Scott jsou u nás stále populárnější. Dnes máte možnost sledovat jejich koncerty z Marseille v živém videopřenosu. V odkazu níže od 21:00!

Videopřenos z Marseille odstartuje kapela trumpetisty Christiana Scotta ve 21:00. Koncert Snarky Puppy začne ve stejném odkazu cca ve 22:45.

Trumpetista Christian Scott se už několik let hlásí ke stylu, který nazývá stretch music, v překladu tedy něco jako „protažená muzika“. Míní tím rozpřáhnutí svého pojetí jazzu nad podžánry i v čase, kdy hudebník klade vedle sebe prvky tradicionalistické a novátorské a upozorňuje, jak novinky koření v dávných postupech. Své poslední album pojmenoval Stretch Music nikoliv náhodou, ale doslova programově.

Zde spusťte přímý videopřenos (úterý 26. července od 21:00):

 

Snarky Puppy asi není třeba příliš představovat. Za album Sylva (2015), natočené spolu s proslulým nizozemským Metropole Orkest, získali letos Grammy (svoji už druhou) v kategorii Nejlepší současné instrumentální album. Kapela vznikla roku 2004 v Texasu jako kolektiv téměř čtyřiceti alternujících muzikantů, z velké části studentů University Of North Texas. Kapelníkem, hlavním autorem repertoáru a „strážcem“ jednotné koncepce přitom zůstává baskytarista Michael League. V Marseille pravděpodobně zazní ukázky z nového alba Culcha Vulcha.

Snarky Puppy a Christian Scott – Videopřenos z festivalu Jazz des cinq continentsMarseille, 26. 7.

Christian Scott „Stretch Music“ – od 21:00Snarky Puppy – od 22:45

autoři: Petr Vidomus , Tomáš S. Polívka
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.