Soutěž jazzových kapel Jazz Fruit i letos

4. březen 2015

Festival Mladí Ladí Jazz vyhlásil šestý ročník soutěže mladých talentů. Vítězná formace si odnese příspěvek 30 000 korun na nahrání alba ve Studiu Hostivař.

Do soutěže se může přihlásit hudební skupina, kde alespoň ¾ členů nepřekročilo 30 let věku. Zároveň kapela nesmí mít komerčně distribuované album (pevnou smlouvu s distribuční společností či promotion agenturou) či se soutěže účastnila v minulosti.

Soutěžní nahrávku je třeba organizátorům doručit do 31. března, přičemž 3 finalisté budou vyhlášeni v průběhu druhého dubnového týdne. Přihlášku a podrobnosti si můžete stáhnout zde.

Projekt je vyvrcholením koncertní série Jazzbit, jejíž organizátoři podle svých slov chtějí „zpřístupnit jazzovou hudbu mladým lidem a odstranit překážky, které se s poslechem jazzu v našem hlavním městě pojí.“

Doposud byly příspěvkem na nahrání alba odměněny kapely Fanfán Tulipán, Quattro Formaggi, Wunderbar Band, Tres Quatros Quintet a Ostrich Quartet. Kromě zmiňovaného příspěvku festival letošním vítězům slibuje „dlouhodobou produkční a mediální podporu“.O letošním vítězi rozhodne odborná porota i diváci na koncertu tří finalistů 22. dubna v pražském klubu Jazz Dock.

autor: Petr Vidomus
Spustit audio