Jak nás naladíte

17. leden 2011

Na celém území ČR naladíte tento program digitálně (set-top-box, satelit, kabelové TV, IPTV, DAB) a přes internet.

Tato stanice vysílá jen digitálně, na analogových vysílačích ji není možné naladit. Český rozhlas Jazz najdete na svém DVB-T set-top-boxu v multiplexu České televize (síť 1). Pokud nás v TV nenajdete, doporučujeme nechat televizní set-top box znovu načíst (přeladit) všechny stanice.

Další možností je poslech prostřednictvím kabelových televizí, na satelitu (družice Astra 3A na pozici 23,5° východně) a v televizi přes pevnou telefonní linku (IPTV). Vysílá také na internetu a v sítích digitálního rozhlasu (DAB).

Vlastníte-li iPhone, můžete si stáhnout tuto aplikaci k přehrávání internetových rádií. Rozhlasovou aplikaci pro všechny ostatní typy telefonů najdete zde. Vysíláme na internetu ve formátech MP3, OGG, WMA, AAC v kvalitách 32 kbps po 256 kbps.

Adresy streamů

Chcete-li mít ČRo Jazz po ruce ve svém audiopřehrávači v PC (jako Winamp, Real Player, iTunes atd.), nebo pokud používáte tzv. Wi-fi rádia, mohou se vám hodit adresy jednotlivých streamů. V různých formátech i kvalitách je naleznete zde:

MP3 128 http://www.rozhlas.cz/audio/download/jazz_high_mp3.m3u

OGG 256 http://www.rozhlas.cz/audio/download/jazz_high_ogg.m3u

OGG 128 http://www.rozhlas.cz/audio/download/jazz_mid_ogg.m3u

AAC 128 http://www.rozhlas.cz/audio/download/aac-crojazz-128.m3u

WMA 128http://www.rozhlas.cz/audio/download/crojazz-128.asx

WMA 64 http://www.rozhlas.cz/audio/download/crojazz-64.asx

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.