Najponk: soutěž o nové album

30. listopad 2015

3 x CD Final Touch of Jazz

Klavírista Najponk, který celý svůj dosavadní umělecký život zasvětil studiu a interpretaci mainstreamového jazzu, si na své další, tentokráte opět triové album, nazvané stylově Final Touch of Jazz, pozval hvězdné spoluhráče. Spolu s bubeníkem Mattem Fishwickem, který s Najponkem spolupracoval již na albu The Real Deal, zde účinkuje legendární kontrabasista George Mraz.

Najponk je nejen chodící encyklopedie jazzové hudby, ale především zanícený a poučený interpret, navazující přímo na jazzové kořeny – swingující rytmus a blues. Schopnost interpretovat známé skladby jakoby tradičně, avšak vždy s novou energií, entuziasmem, virtuozitou, nápaditostí a lehce znějícím, byť nesmírně propracovaným frázováním, sdílí Najponk i se svými spoluhráči, a tak album, nahrané jakoby mimochodem za jediné odpoledne ve Studiu HAMU, přináší posluchači to hlavní – nakažlivou radost z hudby.

Toto album můžete vyhrát v naší aktuální soutěži. Stačí, když budete poslouchat Český rozhlas Jazz a dozvíte se soutěžní otázku!

03515964.jpeg

Vypsáno: 30. 11. – 6. 12. 2015 POZOR: soutěžní otázku naleznete POUZE ve vysílání stanice Český rozhlas Jazz. Otázka je ve vysílání zveřejňována po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Odpovědět můžete na email níže.

O co se hraje? 3 x CD Najponk/George Mraz/Matt Fishwick – Final Touch of Jazz

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.