Vyhrajte film o Jamesi Brownovi

20. duben 2015

3 x DVD Get On Up

Na DVD a Blu-ray právě vychází umělecky vypracovaný a autentický životopisný film o kmotrovi soulu - Jamesi Brownovi, který produkoval Mick Jagger. V roli Jamese Browna exceluje multitalentovaný Chadwick Boseman.

James Brown byl nespoutaný živel, jenž si vždycky dělal, co chce. Nesnesitelná frackovitost, kterou v plné kráse rozbalí hned v úvodu filmu, má hluboké kořeny v jeho minulosti. K ní se divák propracovává postupně, prostřednictvím retrospektivních střípků, které odhalují nelehké dětství v dobách hospodářské krize, odloučení od rodičů, pobyt v polepšovně a ve vězení.

Trailer k filmu: 
 
 

James se nikde nenaučil pravidla, podle kterých společnost fungovala. I proto je permanentně porušoval. Na druhou stranu se nebál měnit zavedené pořádky, což mu pomáhalo v zásadních životních a především hudebních rozhodnutí. Film Get On Up, který si název vypůjčil od jedné z nejslavnějších Brownových písniček, je nejen silným životním příběhem, ale zároveň si ho lze užít jako hudební koncert napěchovaný jeho největšími peckami. Tento film na DVD můžete vyhrát v naší aktuální soutěži. Stačí, když budete poslouchat Český rozhlas Jazz a dozvíte se více!

Vypsáno: 20. 4. - 3. 5. 2015

03363128.jpeg

POZOR: soutěžní otázku naleznete POUZE ve vysílání stanice Český rozhlas Jazz. Otázka je ve vysílání zveřejňována po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Odpovědět můžete na email níže.

O co se hraje? 3 x DVD Get On Up – Příběh Jamese Browna (Universal, 2014)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.