Vyhrajte raritu polských SBB

18. květen 2015

3 x unikátní živé dvojalbum

Skupina SBB (nejprve Silesian Blues Band, později Szukaj, Burz, Buduj – Search, Break, Build neboli Hledej, boř, buduj) bořila za své éry nejedno hudební tabu a pohybovala se na pomezí různých hudebních žánrů: jazz-rocku, blues, progresivního rocku. První album s názvem SBB, jež bylo nahráno v roce 1974, se bleskurychle rozprodalo. Bluesovo-jazzrocková hudba svým zněním navazovala na Jimiho Hendrixe nebo na skupinu Cream se silným zněním fortepiana a basové kytary.

Polské vydavatelství GAD Records, které se specializuje na vydávání raritních archivních nahrávek, nově vydalo dosud nepublikovaný záznam SBB z Varšavy roku 1980. Toto unikátní dvojalbum můžete vyhrát v naší aktuální soutěži. Stačí, když budete poslouchat Český rozhlas Jazz a dozvíte se více!

 

Vypsáno: 18.5. - 31.5. 2015

POZOR: soutěžní otázku naleznete POUZE ve vysílání stanice Český rozhlas Jazz. Otázka je ve vysílání zveřejňována po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Odpovědět můžete na email níže.

O co se hraje? 3 x CD SBB – Warszawa 1980 (GAD Records, 2014)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail jazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.