Vyhrajte živé album Limba!

3. září 2012

Skupina Limbo obměnila sestavu a vydala koncertní album.

Album s názvem „Koncert“ představuje akustickou verzi kvarteta, jehož historie sahá do roku 2004 a jehož předchozí CD Kalimbo bylo nominováno na Cenu Anděl v kategorii jazzu (vedle této akustické, volně improvizační sestavy Hrubý provozuje i paralelní jazzrockovou formaci stejného názvu s podtitulem „elektro-acoustic“).

Živá nahrávka byla pořízena v říjnu loňského roku v prostoru Korandova sboru v Plzni. Zatímco z předchozího alba Kalimbo setrvává většina osazenstva (tedy Pavel Hrubý – sax, basklarinet, Taras Vološčuk – kontrabas, František Kučera – trubka), za bicími se nově představuje mladý slovenský hráč Dušan Černák – známý doposud z poněkud jiného kontextu (např. z jazzrockové kapely Quattro Formaggi). Zahrajte si o toto CD v soutěži tohoto týdne!

Vypsáno: 3. 9. – 9. 9. 2012 POZOR: soutěžní otázku naleznete POUZE ve vysílání Euro Jazzu – nového webového rádia Českého rozhlasu. Otázka je ve vysílání zveřejňována po celé výše uvedené časové období v průběhu celého dne. Odpovědět můžete na email níže.

02689214.jpeg

O co se hraje? 3 x CD Limbo – Koncert (Polí5, 2012)

Jak se zúčastnit? Odpověď zašlete na e-mail eurojazz@rozhlas.cz a do předmětu zprávy uveďte heslo „soutěž“. Podrobná pravidla soutěží si přečtěte zde.

autor: ČRo Jazz
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.