Jazz Sampler No. 34 – Jarní várka jazzu zdarma

3. duben 2017

Je tady další přehled jazzových alb, která jsou na internetu legálně a zdarma ke stažení. Víte o dalších? Pošlete nám svůj tip na email jazz@rozhlas.cz!

Album můžete streamovat, případně stáhnout po kliknutí na titulek alba nebo na odkaz „download“ v přehrávači. Lze tak učinit zcela zdarma (při zadání „0“), nicméně interprety, jejichž hudba vás osloví, můžete podpořit i dobrovolným příspěvkem (name your price).

Alexandra Lerta – Trav'lin' Light

Pestré album řecké jazzové zpěvačky obsahuje osm původních skladeb, natočených v různých obsazeních od komorního dua až po skvěle swingující kvinteto. Zpívá jen anglicky, ale její projev zůstává i tak velmi osobitý.

 

The Jazzinvaders – Live @ Radio Rijnmond EP

Holandské funk-jazzové sexteto s hostující vokalistkou nabízí ke stažení zdarma živé verze několika písní ze svého posledního studiového alba Find the Love. Pokud vás zaujmou, můžete si je na YouTube užít i s obrazem.

 

Styles Clement – Park Bench West

Americký rapper a producent miluje San Fernardo Valley, přívětivou část Los Angeles, kde žije. Jen několik dní stará hudební pocta tomuto regionu je plná prosluněných kalifornských beatů, jazzových samplů a vzpomínek na konkrétní místa.

 

Jeffrey Hewer – Jeffrey Hewer Quartet

Klasické kvarteto se saxofonem a kytarou z Leedsu přináší svou představu o současném straight-ahead jazzu v pěti kompozicích. Nechybí jim profesionální provedení a dobré hráčské výkony.

 

Hallucifuge – Avalanches of Sanity

„Vřelá muzika z chladnýho severu! To je něco, co by současnej cool muzikant měl asi říct, ne?“ Tak představuje své již několikáté album 24letý norský muzikant s pseudonymem Hallucifuge. Produkce skladeb je na hranici amatérismu, ale nápady jim nechybí.

 

Kalen Mercer – Night Life

Melodické linky Kalena Mercera, amerického altsaxofonisty a autora všech skladeb, jsou téměř atonální, ale v kombinaci s pulzujícím groovem rytmiky fungují dobře. Syrová energie tohoto kvarteta stojí za poslech.

 

Free Jazz Workshop – Chambéry, 22 mars 1977

Freejazzovou raritku natočil přesně před čtyřiceti lety etablovaný francouzský kolektiv Workshop de Lyon. Na dvou magnetofonových kazetách převedených do digitálu hraje mj. tehdy čtyřiadvacetiletý místní rodák Louis Sclavis, dnes známý mezinárodně.

 

Pozn. Uvedené nahrávky pocházejí pouze z legálních zdrojů, většinou jsou volně dostupné na stránkách umělců či vydavatelství (pod licencemi Creative Commons apod.). Hudební soubory nejsou umístěny na serverech Českého rozhlasu. Za obsah na externích stránkách neneseme odpovědnost.

autor: Jan Mazura
Spustit audio