Luboš Šrámek a Nikolaj Nikitin vydali živé album. Ke stažení zdarma

5. leden 2012

Nově vzniklé slovenské vydavatelství Real Music House vydalo svůj první titul. Jazzovou nahrávku Live in Murmansk se rozhodlo zdarma nabídnout ke stažení.

Živý záznam z koncertu dvou slovenských jazzmanů vznikl na renomovaném festivalu Arctic Jazz 2011 v ruském městě Murmansk. Mezi sedmi kompozicemi najdou posluchači tři autorské skladby saxofonisty Nikolaje Nikitina, jednu od klavíristy Luboše Šrámka a tři standardy Waynea Shortera. Právě tento saxofonista patří mezi Nikitinovy největší skladatelské vzory.

Živé nahrávce slovenského jazzového dua dominuje cit pro improvizaci, originální přístup k skladbám, hudební barevnost a dynamické rozdíly, kterými hudebníci často spojují jazz s klasickou hudbou.

Celé album Live in Murmansk si zdarma STÁHNĚTE ZDE.

Saxofonista s ruskými kořeny Nikolaj Nikitin se kromě aktivního koncertování věnuje i organizaci jazzových akcí. Momentálně pracuje na dokončení svého debutového alba Personal Suite. Na něm se představí s legendami slovenského jazzu, klavíristou Gabrielem Jonášem, basistou Jurajem Griglákem a bubeníkem Josefem Dömem. Nahrávka vyjde v únoru tohoto roku právě pod hlavičkou vydavatelství Real Music House.

Klavírista Luboš Šrámek patří mezi nejvýraznější představitele mladé jazzové generace. Vydal tři sólová alba, je lídrem mezinárodního uskupení East European Artsamble a dlouhodobě působí jako pedagog.

02524043.jpeg

Vydavatelství Real Music House vzniklo koncem roku 2011 a stojí za ním dvojice hudebníků Robert Pospiš a Martin Sillay. Na slovenský trh chce přinášet nahrávky, které se „vymykají žánrovým trendům a stojí na silné autorské výpovědi.“

autor: Petr Vidomus
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.